Oud nieuws 16/17

2016/2017

Uitslag Grote optocht

Uit de evaluatie met de verenigingen kwam het verzoek om de uitslag van de Grote optocht met de puntenverdeling te delen via de website, dus bij deze –> klik hier voor de uitslag met de puntenverdeling van de jury.


Evaluatie en online vragenlijstje

Wij vonden het een geweldig carnaval, jij ook of zijn er toch nog wat dingetjes voor verbetering vatbaar? Laat het ons weten op de evaluatieavond op 23 maart 20:00 uur in de Gouden Leeuw. Vul gelijk ook nog even een online vragenlijstje in zodat wij iets meer informatie hebben over hoe jullie over carnaval en ons denken. Hier is de link:  Online vragenlijstje


Extra foto’s

Met dank aan Pieter & Lisette vd Reijt kunt u hier nog naar wat extra foto’s kijken van de Jeugdraad tijdens de Kruiwagenrace, de lampionnenoptocht, de popverbranding en uiteindelijk de deformatie van de jeugdraad. Veel kijkplezier.


Motto carnaval 2018

Vergeet ik toch het motto voor carnaval 2018 te vermelden. Het motto is: Ge staot ‘r gekleurd op


Het is weer voorbij

Zo, het zit er weer op. Carnaval 2017 was een fantastisch feest in Traaie. Namens T.C.V. “De Schraansers” wil ik iedereen hiervoor hartelijk bedanken en wij kunnen niet wachten tot volgend jaar. Maar eerst nog heel even terug naar de dag van gisteren. We hebben in het begin van de middag eerst de actie van de Jumbo gehad, waarbij een deelnemer uit de kinder- en grote optocht 1 minuut gratis boodschappen mochten doen, daarna was er voor de kinderen van Traaie een kindermiddag met clown Okidoki en zijn wij als grote Raad, met de jeugdraad naar de Harmonie gegaan om daar mee te doen met de kruiwagenrace. ‘s Avonds was het dan toch echt voorbij voor zowel de Jeugdraad en Grote Raad. Nogmaals iedereen bedankt voor een super carnaval en op naar volgend jaar.


BaronieTV & Seniorenmiddag

De maandagochtend is bijna traditiegetrouw gereserveerd voor een bezoek aan BaronieTV om daar een prinselijk praatje te hebben. Bij terugkomst konden we gelijk aansluiten bij de Nootdkreetdag om met ze een broodje ei te eten. Ondertussen was ook de Braoipotte middag gestart voor de kinderen in de Gouwe en gingen wij naar de senioren toe in de Harmonie (foto’s). Dinsdag is alweer de laatste dag met als afsluiting de lampionnenoptocht en het verbranden van Boer Klaos.


Grote optocht

Zondag was de dag van de grote optocht en wat was die weer mooi, kijk zelf maar naar de foto’s. Als je de uitslag wilt weten moet je hier kijken. Ik kan al wel verklappen dat C.V. Uitgeteld de overall winnaar is geworden en volgend carnavalsseizoen mogen zij de nieuwe prins weer gaan onthullen. Maar zover is het nog niet, we hebben maandag en dinsdag nog genoeg op het programma om nog lekker te kunnen carnavallen.


Drukke dag

De zaterdag is altijd een drukke dag. We beginnen ‘s ochtend met het Snotpinnekusbal (foto’s) waarbij voor de jeugd ook het carnaval wordt geopend door Prins Lars, daarna volgt al snel de Kinderoptocht met ook dit jaar weer hele mooie creaties (foto’s). Kijk hier voor de uitslag van de Kinderoptocht. Als afsluiter hebben we de sleuteloverdracht en de Carnavalsviering. Tijdens deze viering waren er dit jaar niet 1 maar 2 burgemeesterspenningen en wel voor Jurgen Ammerant en Pieter Verdaasdonk voor hun inzet en betrokkenheid bij het Traais Carnaval. Verder was er nog een uniek moment met drie generaties van den Broek, Erelid Rom, Veldwachter Remco en jeugdraadslid Lynn. Ook werd de Bovenste Beste uitgereikt, dit jaar aan Anetti Schaap voor haar belangeloze inzet rondom het Traais Carnaval. Kijk hier voor alle foto’s.


50 jaar

Een van onze prominente ereleden, Leo Segeren, viert dit jaar zijn 50 jarig jubileum. Dit konden wij natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Samen met familie, vrienden en een aantal oud-Schraansers hebben wij Leo en Tonny in het zonnetje gezet, Leo nogmaals proficiat. Kijk hier voor de foto’s.


We zijn begonnen….

De eerst activiteiten hebben we weer achter de rug, vanmorgen eerst het scholenbezoek (klik hier voor de foto’s) en vanmiddag nog even langs bij onze senioren in het Anthonius Abt. Vanavond gaan we naar de Harmonie voor het Opwermconcert, zie jullie daar!!


Wie o wie

Wie o wie van de optocht deelnemers wint de 1 minuut gratis boodschappen?


Startlijsten Grote- en Kinderoptocht

De startlijst van de Kinderoptocht 2017 is bekend, kijk snel hier voor de complete lijst.

Klik hier voor de startlijst van de Grote optocht.


Verbroederingsfeest

Traditiegetrouw is er 1 week voordat het echte carnaval losbarst een zogeheten Verbroederingsfeest van de gemeente Drimmelen. Dit jaar mochten wij dit organiseren.

Het verbroederingsfeest is een feest met de 5 gemeente die vallen onder de gemeente Drimmelen, Terheijden-Made-Hoge Zwaluwe-Lage Zwaluwe-Wagenberg. Hiervan kwamen de Prinsen met klein gevolg bij elkaar en samen met de burgemeester en een aantal wethouders hebben zij het hedendaagse carnaval besproken. Later op de avond kwamen de rest van de verenigingsleden om samen te verbroederen en een groot feest te vieren. Ook waren de hofkapellen en Nootdkreet als kapel van de burgemeester aanwezig om de muzikale omlijsting af te maken. Klik hier voor de foto’s

Kiekendievenbal

Ook onze jeugdraad heeft weer een geweldig feestje achter de rug. In totaal gingen er zo’n 60 kinderen en ouders naar Vliegbasis Gilze-Rijen om daar een feestje te vieren op het Kiekendievenbal. Samen met jeugdkapel Fluitje van een Band hebben ze daar de boel weer flink op stelten gezet, om vervolgens nog af te sluiten bij de sauwelaars. Met dank aan Pieter & Lisette vd Reijt kunt u hier de foto’s bewonderen.


Fantastisch weekend

Afgelopen weekend hebben wij een zeer geslaagd Sauwelweekend mogen beleven. 2 Fantastische avonden en 1 geweldige middag met optredens van de 6 sauwelaars, duo Fein en Gijn en muzikale acts van het B-team en Van alles Wa maakten dit Sauwelweekend tot een groot succes. Op vrijdag hadden we een verrassende winnares in de persoon van Lieke Flipsen, zaterdag was Johan van der Vlist de grote winnaar en op zondag mocht Ronald Kustermans de beker omhoog houden. Oppersauwelaar (de overall winnaar) is dit jaar geworden: Lieke Flipsen. Verdeeld over de drie dagen heeft zij de meeste stemmen gekregen. Uiteraard kwam Prins Lars ook nog even langs en op zondag zelfs nog met de rest van de jeugdraad nadat zij zelf een feestje hadden gehad op het Kiekendieven bal (hier volgt later een fotoverslag van). Klik hier voor een foto-impressie van het sauwelweekend.


Sauwelen

Niet vergeten!! Dit weekend is het weer Sauwel weekend. De zaal gaat op vrijdag en zaterdag om 19.00 uur open en vanaf 19.30 uur begint het avondvullend programma. Op zondag zal de zaal om 13.30 uur open gaan en begint het om 14.00 uur. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar bij Drogisterij Dio dus koop nog snel een paar kaarten voor een onvergetelijke avond of middag.


Kinderbingo

Zondag 5 februari stond weer de jaarlijkse kinderbingo op het programma. Deze werd weer druk bezocht door vele kinderen uit Terheijden. Naast de bingo werd er vanuit het gemeentebestuur in de persoon van Harry Bakker nog een cheque overhandigd in het kader van “Samen aan de slag”. Dit mooie bedrag is een bijdrage in de aanschaf van de nieuwe kleding voor de jeugdraad. Klik hier voor de foto’s.


Jeugd Prinsen Geburenbal

Afgelopen zaterdag 4 februari 2017 heeft onze enthousiaste jeugdraad onder aanvoering van Prins Lars dun eerste hun eerste carnavalsfeestje gehad. Voor de eerste keer werd er een Jeugd Prinsen Geburenbal georganiseerd naar goed voorbeeld van de “grote” Prinsen Geburen. Check hier de foto’s (met dank aan Pieter vd Reijt en Jurgen Peijs).


Dagprogramma Carnaval 2017

Helaas is er een foutje geslopen in de Carnavalskrant bij het dagprogramma, hier vind u het juiste programma.


Carnavalskrant & Jeugdkrant

Onze carnavalskrant en Jeugdkrant voor 2017 staan online!!! Zie pagina Carnavalskrant 2017


Foto’s Prinsengeburenbal in Giegeldonk en Feestje Vooraf bij CV de Merwekrabbers

Het is alweer even geleden, maar hier nog een foto impressie van het Prinsengeburenbal 2017 in Giegeldonk. Ook zijn “De Schraansers” internationaal gegaan en hebben wij onze hofkapel KieleKiele vergezelt “boven de sloot” in Dordrecht bij CV de Merwekrabbers tijdens het Feestje Vooraf


Carnaval nadert snel

Nu het nieuwe jaar weer gestart is nadert Carnaval en alle activiteiten vóór carnaval ook al snel! Uiteraard wensen TCV “De Schraansers” iedereen een gezond, gelukkig en ‘carnavalesk’ 2017! Hieronder een opsomming van de komende activiteiten met alvast wat meer informatie.

Zaterdag 14  Januari 2017: Prinsengeburenbal in Giegeldonk (Haagse Beemden, dit is een jaarlijks terugkerend feest tussen “de geburen”, dit zijn alle 12 carnavalsvereningen die geografisch grenzen aan Breda. Een ieder die zin heeft om mee te gaan mag zeker aansluiten.

Zaterdag 28 januari 2017: Rondbrengen carnavalskrant door TCV “De Schraansers” en leden van de jeugdraad. Op deze zaterdag brengen wij persoonlijk deze krant rond, De krant is gratis, maar een donatie voor het Traais Carnaval is zeker welkom. Zorg dus dat je 28 januari thuis bent voor deze speciale krant.

Zaterdag 4 februari 2017: Inschrijven grote optocht, met dit jaar kans op 1 minuut gratis boodschapen winkelen. Het inschrijven is dit jaar in De Gouden Leeuw, vanaf 16.00 uur, We hopen veel bekende & nieuwe optochtdeelnemers te verwelkomen op de inschrijfmiddag.

Zondag 5 februari 2017: Kinderbingo! Let op, schrijf deze alvast in je agenda. Ieder jaar weer is de kinderbingo een druk bezochte middag en gaat ieder kind gegarandeerd met diverse prijzen naar huis. De jeugdraad is uiteraard bij deze middag aanwezig en misschien draait JeugdPrins Lars zelfs een bingoronde!

Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 februari: Sauwelweekend, dit weekend vindt het sauwelen plaats met dit jaar 6 sauwelaars, 2 acts en muziek. Dit alles ondersteund door hofkapel Kiele Kiele en gepresenteerd door Prins Pierre II. Dit jaar liefst 3 debutanten en 3 oudgedienden en om jullie niet al die tijd in spanning te laten zitten, onze debutanten zijn Lieke Flipsen, Toin Krijnen en Johan van der Vlist. Maar ook Ad van Bekhoven, Ronald Kustermans en Christ van de Diepstraten staan weer in de Sauwelton. Daarnaast zullen Duo Fein en Gijn én het B-team hun opwachting maken met een act en treden de heren van VanAllesWa ook nog op.

De voorverkoop start aanstaande vrijdag 20 januari bij DIO Drogisterij Relinde Fijnaut.


Jeugdraad op Facebook

Vanaf heden heeft de jeugdraad van T.C.V. “De Schraansers” een officiële facebookpagina.
Ga naar www.facebook.com/jeugdraadTCVdeSchraansers en meld je aan om niets te missen van ons jeugdcarnaval.


Sikkenbal

Op zaterdag 10 december waren wij en hofkapel Kiele Kiele uitgenodigd door A.K.V. De Sikken uit Teteringen voor hun Sikkenbal. Mede dankzij een goed optreden van onze hofkapel en de andere kapellen was het weer een zeer gezellige avond. Gelukkig hebben we de foto’s nog.


Prinsen onthulling

Hier zijn ze dan de nieuwe jeugdprins, Lars dun 1ste en de nieuwe Prins Carnaval, Prins Pierre II.

De foto’s van deze avond zijn te vinden op de pagina: Carnaval 2017

prins-lars-dun-1ste-2017

Onder grote belangstelling en muzikale ondersteuning door Fluitje van een Band werd op het 11-11 jeugdbal Prins Lars dun 1ste onthuld door de oude jeugdprinses Emma en de oude prins Carnaval van vorig jaar. Na de installatie van de veldwachter, adjudant, 2 pages, nar en de raad van elf kon de jeugd raad beneden hun eigen feestje gaan vieren.

prins-pierre-ii-2017

Daarna was het tijd voor CV Uitgeteld om middels een openbare assessment de nieuwe Prins te onthullen. Na een aantal moeilijke vragen was het mogelijk om Prins Pierre II te onthullen als nieuwe Prins Carnaval 2017. Wij, als T.C.V. “De Schraansers”, zijn er van overtuigd dat beide prinsen dit jaar weer voorop gaan in de leut om er een fantastisch carnaval van te maken.


Oproepje

Oproepje 1vrijdag 11 november is het dan zover; om 19.30 uur starten we met de installatie van de jeugdraad, onthulling jeugdprins of prinses, presentatie nieuwe kleding jeugdraad.  Daarna vanaf 21.00 uur zal het avond programma beginnen waarin o.a. CV Uitgeteld de onthulling van Prins Carnaval voor zijn rekening zal nemen. Dus kom allemaal vanaf 19.30 uur naar de Gouwe voor een avondvullend programma.

Oproepje 2: aan alle Carnavalsverenigingen de oproep om een stukje te schrijven voor de komende Carnavalskrant. Deadline is 10 december en vergeet niet ons motto: “Ge wit nie wagge ziet”.


Wie o Wie

Nog 11 nachtjes slapen en dan weten wie de nieuwe Prins Carnaval is. Commissie Werving & Selectie (beter bekend als CV Uitgeteld) is druk bezig om alle aanmeldingsformulieren door te lopen om te kijken of er een geschikte kandidaat tussen zit. Komt allen op 11-11-2016 naar onze Residentie om zelf te aanschouwen wie het is geworden.

Voorafgaand aan dit spektakel zal de jeugdraad ook geïnstalleerd worden in de Basement van de Gouden Leeuw. Dit begint om 19.30 uur en voor de jeugd is het wel zo leuk als hier zoveel mogelijk mensen naar toekomen om dit samen met de jeugd mee te maken.


11-11-2016 Bekendmaking Prins Carnaval

Aanstaande 11 november is het eindelijk zover, dan is weer de bekendmaking van Prins Carnaval 2016/2017. Zal Prins Pierre II wederom gaan regeren over het Schraansersrijk of wordt er toch een verrassing uit de hoge hoed getoverd.

Komt allen naar de Gouden Leeuw om dit spektakel bij te wonen.


Al zin in Carnaval??

Nou, wij wel, we kunnen niet wachten en daarom zijn we al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het komend carnavalsseizoen.

Ook dit jaar zal het carnavalsseizoen natuurlijk weer in alle hevigheid losbarsten op d’n elfde van d’n elfde met de onthulling van de Prins en de verkiezing van het carnavalslied dat Traaie zal gaan vertegenwoordigen. Met andere woorden: Ge wit nie wagge ziet dit jaar in Traaie.