Laatste nieuws

Traaise Carnavals Quiz

Even wat anders dan corona of verkiezingen …..Heb jij je al ingeschreven? Aanmelden voor de quiz kan tot en met 11-11! Mail naar info@schraansers.nl


Carnavalsplatform Drimmelen neemt (voorlopig) besluit: de vaste buitenactiviteiten kunnen in 2021 helaas niet doorgaan!!

Het in 2019 opgerichte Carnavalsplatform Drimmelen heeft met pijn in het hart een zeer lastig besluit moeten nemen over carnaval 2021. Na het afwegen van de risico’s en de opties heeft het platform met de kennis van nu besloten dat het vanwege het coronavirus niet verantwoord is om de vaste buitenactiviteiten, zoals optochten en verbranding van de carnavalspoppen in 2021 door te laten gaan. Duidelijkheid hierover was op dit moment nodig, omdat de voorbereidingen voor deze activiteiten anders al getroffen moesten worden. Het platform houdt de ontwikkelingen uiteraard wel in de gaten en neemt die ter bespreking mee in de volgende vergadering.

Lees hier het volledige persbericht.


Carnaval 2020-2021; Za’k ut doen of nie 

Za’k ut doen of nie? Wie had er eind februari kunnen bedenken dat het motto voor carnaval 2021 een werkelijke vraag zou worden met betrekking tot het volgende carnavalsseizoen!  

Kunnen we op 14 november een Prins onthullen met een festivalaaf, online of offlineKunnen we dit seizoen genieten van een sauwelweekend? Kunnen we met z’n allen gaan bouwen aan een creatie voor de optocht, gaat deze dan gewoon door? En wat te bedenken van al die volle kroegen met feestvierders, meezingers, kapellenmuziek, polonaises, omarmingen en gejuich? En wat te bedenken van al die andere activiteiten die de carnavalsvierders binnen Traaie verbindt? Za’k ut doen of nie èn hoe za’k ut dan gaon doen? Niemand die het al met zekerheid kan zeggen, maar dat carnaval er anders uit gaat zien in Brabant en dus ook in ons mooie Traaie, lijkt wel te gaan gebeuren. 

Afgelopen tijd zijn er veel berichten voorbij gekomen; op tv, in de krant of op facebook. Veel mensen in het dorp en onze gemeenten hebben het nu al over carnaval. Goed te zien en te merken dat carnaval bij zoveel mensen leeft.  

In september gaan wij vergaderen en de samenwerking zoeken met gemeenten, de horeca, optochtdeelnemers, sauwelaars, kapellen, onze vrijwilligers en andere verenigingen uit de gemeente Drimmelen. We willen geen besluiten alleen maken en roepen iedereen die dat wil met ideeën te komen. 

In alles geldt dat we de richtlijnen van de RIVM nauwlettend in de gaten moeten houden. Deze geven momenteel geen helderheid over ons feest dat over ruim 5 maanden op de kalender staat. Duidelijk is wel dat op dit moment grote groepsevenementen niet worden toegestaan, dat openlijk zingen niet mogelijk is en in de horeca móet je zitten, veelal aan een tafel. Vanwege de voortdurende wijzigingen denken wij daarom dat het wijs is om ieder besluit over het al dan niet doorgaan van een activiteit zo lang mogelijk uit te stellen. Omdat een (te) vroeg genomen besluit achteraf wellicht kan leiden tot spijt.  

Wij als schraansers willen de situatie ook niet alleen negatief zien. Er zijn namelijk ook activiteiten die wèl mogelijk zijn met bijvoorbeeld enige aanpassing. Wat we proberen te gaan doen is kijken naar wat wèl kan. Carnavalsvierders staan bekend om hun creativiteit. Tot slot geven we de opmerking mee dat het geen vraag is of carnaval doorgaat, want carnaval is er. Het staat op de kalender zoals Kerstmis en Pasen. De vraag is alleen welke invulling er aan wordt gegeven.  

Heb je zelf goede ideeën en wil je deze met ons delen? Spreek ons dan aan of stuur een mail naar info@schraansers.nl Over goede ideeën gesproken….die hebben we ook vorig jaar opgehaald tijdens het succesvolle Schraanse en Mauwe. Helaas hebben we hier door alle corona-perikelen nog geen goed vervolg aan kunnen geven. Het verslag van Schraanse en Mauwe is wel te vinden op onze site (www.schraansers.nl) en dit seizoen proberen we er een vervolg aan te geven én nieuwe stappen te zetten! Verslag Schraanse en mauwe

15 Februari was er “schraanse en mauwe”. Ondanks dat we dit op het moment geen gevolg kunnen geven willen we het verslag van deze avond met jullie delen. Het verslag vind je hieronder.

Verslag Schraanse en Maauwe 15 februari 2020 (def).


Uitslagen

De uitslag van de beide optochten zijn hier te vinden.


Het zit er weer op

Ondanks alle regen en stormen hebben we toch een heel mooi carnaval mogen vieren in Traaie.
De foto’s van de Kinder Optocht vind je hier en de foto’s van de Grote Optocht vind je hier. Deze foto’s zijn gemaakt door Lisette vd Reijt, waarvoor onze hartelijke dank.

Rest mij nog iedereen te bedanken die aanwezig is geweest bij onze activiteiten, die zijn bijdrage heeft geleverd bij deze activiteiten of die zich anderzijds heeft ingezet voor het Traais carnaval, BEDANKT!

Zoals altijd was er na de verbranding van Boer Klaos de bekendmaking van het nieuwe motto.
Het motto voor 2021 is: Za’k ut doen of nie


Ook nog wat goed nieuws vandaag.
Aanstaande dinsdag gaan we een verkorte optocht lopen volgens aangegeven route.
Opstellen vanaf 15:00 uur voor de Gouwe en om 15:30 gaan we lopen.
De kindermiddag op dinsdag in de Gouwe gaat ook gewoon door. Zaal open 13:30 uur en voorstelling duurt van 14:00 tot 15:00 uur.Aansluitend aan de optocht is om 17:30 de prijsuitreiking in de grote zaal van de Gouwe.
En om 19:00 uur uiteraard ook de lampionnenoptocht.

Hierbij een update voor de Grote Optocht.

IN OVERLEG EN OP ADVIES VAN DE GEMEENTE GAAT DE OPTOCHT HELAAS NIET DOOR!!!!
We zijn nog aan het kijken naar een alternatief, mogelijk de dinsdagmiddag.
Later deze dag, zondag, komt hier meer duidelijkheid over.

Grote optocht
Vooralsnog gaat de optocht door, echter in afgeslankte vorm. Dit betekent dat wagens die hoger zijn dan 5 meter helaas niet mee kunnen rijden. Alle bewegende en draaiende delen moeten van de wagens afgehaald worden of vastgezet worden.
De nieuwe tijd voor het opstellen is nu 15.00 uur in de Abtslaan en dan vertrek om 15:30 uur. De route is nu gelijk aan die van de kinderoptocht.
De C categorie stelt op in de Zeggelaan voor de kruising met de Abtslaan. Zie bijgevoegd plaatje.
We hopen op jullie begrip in deze situatie.
Groeten TCV de Schraansers
De optochtcommissie

 


Optochten

De Kinderoptocht gaat vanmiddag als gepland door. Hou wel rekening met onstuimige weersomstandigheden.

Informatie omtrent de Grote optocht zal later deze dag gegeven worden via deze kanalen.

 


Programma

Hier kun je ons vinden de komende dagen.

Programma 2020


Startlijsten Optochten

De startlijsten voor zowel de Grote als de Kinder optocht is bekend.
Klik hieronder voor de lijsten:
Startlijst 2020 Grote optocht 23 feb

Startlijst 2020 Kinderoptocht 22 feb


Sauwelweekend wederom een groot succes!

Drie dagen lang zat de zaal van de gouden leeuw weer vol tot bomvol! Welgeteld 7 sauwelaars waarvan 2 debutanten, een act en het winnende liedje van de Festivalaaf zorgden voor veel gelag in de zaal. Een zeer gemeend dank je wel aan alle mensen die de afgelopen weekeind naar de Gouwe zijn gekomen, die gesauweld hebben, die opgebouwd hebben, die het geluid en licht verzorgd hebben, die voor de make-up hebben gezorgd en iedereen die ik nu nog vergeet. Met elke avond een andere winnaar was het tot op het laatst spannend wie zich oppersauwelaar mocht noemen. Vrijdagavond was de winst voor debutant Koen van Steen als Boer K. Zaterdag ging Ronald Lievens er met de winst vandoor als Fitboy Ronnie. Op zondag werd er gewonnen door Chist van den Diepstraten als Pechvogel. Nadat alle stemmen geteld waren was ook de oppersauwelaar bekend. Deze eer gaat dit jaar wederom naar Ronald Lievens! Ronald proficiat. Maar ik wil ook zeker de andere sauwelaars niet te kort doen, Koen van Steen, Christ van den Diepstraten, Remco van Gils, Ad van Bekhoven, Toin Krijnen en Ronald Kustermans, ook jullie proficiat met dit fantastische sauwelweekend.

Verder nog een dikke proficiat aan het duo Fein en Gijn (Remco en Corné) om de zaal weer goed op te warmen en de dames van het de 3 bierkes met hun winnend festivalaaf lied.


Nieuw evenement

Aanstaande zaterdag 1 februari beginnen we eerst met het rondbrengen van de carnavalskrant, daarna is het vanaf 16.00 uur inschrijven voor de grote optocht. Tijdens deze inschrijving is er ook de mogelijkheid tot inschrijven voor een nieuw evenement, Schraanse & Mauwe.

We sluiten het weekend af met de traditionele Kinderbingo, waarbij iedereen prijs heeft!!


Het sauwelen komt er weer aan

Over 2 weken is het weer zover. Op 7, 8 en 9 februari staan de sauwelaars weer in de ton bij de gouwe. Er zijn nog kaarten beschikbaar maar ben er snel bij want ze vliegen over de toonbank. De zaterdag is zelfs al bijna uitverkocht. Op vrijdag en zondag zijn nog wel voldoende kaarten beschikbaar.


60 jaar Schraansers

En wederom een geweldige avond. Maar liefst 12 Carnavalsverenigingen kwamen op ons verjaardagsfeestje. Een aantal had ook een kapel meegenomen dus dat zorgde voor een hoop gezelligheid. Op Facebook hebben al veel foto’s en video’s gestaan maar hierbij nog de officiële foto-set gemaakt door Gerard van Vugt, waarvoor dank.


De kop is er af!

Wat een geweldige avond! Het carnavalsseizoen is overduidelijk begonnen in Traaie. Volle bak in de Gouwe toen de installatie van de Jeugdraad begon. Via een erehaag werden alle leden naar voren geroepen met voorop de nieuwe jeugdprinses Irene, daarna volgde Veldwachter Sven en Nar Luca, en tenslotte de rest van de Raad, Angelina, Merel, Jens, Sita, Shayenne, Rick, Jori, Nanno en Ivano.

Na een kleine pauze was het de beurt aan Festivalaaf om van start te gaan, dit jaar met zeven deelnemers. Alle 7 deelnemers brachten hun liedje van hoog niveau ten gehoren maar zoals altijd kan er maar 1 de winnaar zijn. CV 3Bierkus ging met de overwinning aan de haal en zal het Schraanserrijk gaan vertegenwoordigen bij BaronieTV. Wij wensen ze nu al veel plezier en succes.

ALs klapstuk vande avond hadden we natuurlijk de omthulling van de Prins voor het seizoen 2019/2020. Dit jaar werd de onthulling verzorgd door de winnaars van de grote optocht  van 2019, CV Nie Zo Nauw. Deze groep dames hadden het spelletje Wie is het bedacht om onze prins te onthullen. Na een paar intelligente vragen kwam dan toch echt onze Prins voor het komend seizoen te voorschijn. Ook dit jaar gaat Prins Pierre II weer voorop in de leut en gaan we er weer een fantastisch carnavalsseizoen van maken.

Onze dank gaat uit naar een ieder die deze avond mogelijk heeft gemaakt, zonder jullie was dit geen topavond geworden, Bedankt!

Klik hier voor de foto’s van deze avond gemaakt door Janine Klappert van Jnine Fotografie

 Hallo Jongens en meisjes!

Het lijkt nog ver weg, maar over een paar maanden is het alweer zover….

Carnaval 2020 !

inschrijfformulier jeugdraad 2019-2020


Bestuursnieuws van De Schraansers!

Zoals veel carnavalvierders weten heeft Jurgen Ammerant afgelopen jaar nog 1 keer het voorzitterschap van de Schraansers op zich genomen. Dit was écht zijn laatste jaar! Hoewel ons nieuwe motto ‘ge mot ut ruim zien’ voldoende mogelijkheden geeft om het voorzitterschap ruim te zien, heeft Jurgen definitief zijn voorzitter-steek in de wilgen gehangen! Gelukkig blijft Jurgen actief betrokken bij onze club!
Tijdens de jaarvergadering van de Schraansers hebben wij een nieuwe voorzitter uit ons midden weten te kiezen! Marco Ridderhof gaat met veel positieve energie de voorzittersrol op zich nemen! Wij hebben het volste vertrouwen dat hij dit op een fantastische manier gaat uitvoeren.
Het secretariaat van de Schraansers is belegd bij Jurgen PeijsArno van Wingerden is onze penningmeester! 3 bestuursleden die samen met de leden van de Schraansers carnaval in Traaie laten draaien! Was het alvast maar 11-11 !
Heb je tips of adviezen voor onze nieuwe voorzitter, wil je hem iets meegeven voor komend seizoen, mail gerust naar Voorzitter@schraansers.nl


Optocht foto’s

Met dank aan Nancy van Oosterhout voor het maken van een aantal foto’s van alle deelnemers en het afdrukken door Relinde Fijnaut zodat wij deze als blijvende herinnering konden aanbieden aan de deelnemers en dank aan Lisette vd Reijt voor het maken van foto’s tijdens de optocht. Klik hier voor de foto’s.


Een carnaval om in te lijste, en ge mot ut ruim zien!

Het was een weekend om in te lijste in Traaie. We hebben een fantastisch carnaval achter de rug! Te veel activiteiten om allemaal te benoemen, maar een korte terugblik met onze hoogtepunten willen we toch zeker geven.

Vrijdagochtend startte al vroeg op de 3 basisscholen. Bij de windhoek werd Prins Lars II hartelijk ontvangen, het stukmaken van de Pinata was nog een hele uitdaging ! De Zonzeel liep een eigen optocht en de 3 Prinsen (Pierre, Lars en Bink) werden uitgedaagd met een bekerstapel spel! En op de Zeggewijzer was het als vanouds polonaise en lekker hossen! Wat een feest! Een extra feest vanochtend omdat de gehele jeugdraad bij alle scholen aanwezig was!

Van de jeugd snel door naar de ouderen in het verzorgingstehuis waar ook menigeen een polonaise liep.

Vrijdagavond startte bijzonder met onze jubilarissen-borrel. Jurgen Ammerant, 11 jaar bij de Schraansers waarvan 9 jaar als voorzitter werd door ons Prins in het zonnetje gezet. Diverse vrijwilligers en sponsors wisten de residentie te vinden voor de sponsor-borrel en er werd geproost om een mooi carnavalsweekend wat niet kan bestaan zonder alle vrijwilligers en sponsors; waarvoor dank!

De avond vervolgde we bij het upwermconcert waarbij de 11 kilometer polonaise al werd gehaald! Wat een feest is die eerste avond toch en deze editie extra bijzonder, 22 jaar alweer!

Zaterdagochtend mocht Prins Lars II het snotpinnekusbal openen en liep hij en zijn jeugdraad ’s middags voorop in de kinderoptocht. De creaties en acts van de kinderen  waren om in te lijsten! Op straat was het 1 groot feest! Alle deelnemers hebben het zeer goed gedaan; dat beloofd wat voor de toekomstige optochten!

Rond 18:00uur kwam burgemeester Gert de Kok naar de Antonius Abt Kerk voor de sleuteloverdracht en de carnavalsviering, die geheel in het teken stonden van ons motto ‘ge ben om in te lijste’.

Na het aflopen van diverse kroegen brak de zondag aan, die geheel in het teken stond van de grote optocht. Zon en regen wisselde elkaar af, zo ook de diverse creaties, acts, wagens en deelnemers! Alle deelnemers van de optocht, en dat zijn er toch bijna 300, ontvingen van het publiek aan de kant diverse complimenten en applaus. En terecht; een ieder had zich ingezet om er een mooie optocht van te maken! Aan de jury de schone taak dit alles te beoordelen. Voor de prijsuitreiking werden een nietsvermoedende Relinde Fijnaut uitgebreid in  het zonnetje gezet en ontving zij van Prins Pierre de onderscheiding voor ‘Bovenste Beste’. De Barkrukken werden daarnaast bedankt voor hun 43x keer mee doen met de Traaise Optocht en ontvingen een speciale onderscheiding voor hun 44 jaar bestaan.

Winnaars zijn er altijd in de optocht, belangrijker of lastiger is het voor de jury om te bepalen waarom een ander niet in de prijs zou moeten vallen.

CV Goedgemutst won in de categorie A. CV Nie Zo nauw in categorie B en CV Plûchen Bèr in categorie C. De publieksprijzen gingen naar CV Goedgemutst, CV uitgeteld en CV Knoop dû Hakkuh dur. De overall  winnaar werden de dames van CV Nie zo nauw. Zij gaan een biertje brouwen en op 11-11-2019 Prins Carnaval onthullen!

Slecht 1 keer in dit carnavalsweekend verblijven De Schraansers een paar uurtjes buiten het Schraansersrijk, en dat is wanneer zij op maandagochtend een bezoek brengen aan de studio van Baronie TV. Na terugkeer stonden er diverse kroeg-bezoeken op het programma. Prins Pierre, Prins Lars II en dien gevolgen sloten aan bij verschillende activiteiten die worden georganiseerd. ’s Avonds bezochten Kiele Kiele en de Grote Raad onder andere het carnavalsfeest bij Sovak, waar we hartelijk werden ontvangen.

En voordat je het dan weet is het weer dinsdag. Deze dag startte we bij de Jumbo. Hier vond de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd plaats

Bij de kleurwedstrijd uit de schraanserskrant had de jury bestaande uit prins LarsII en Annemieke Bax
die gelukkig geassisteerd werd door haar twee dochters de moeilijke taak om  zes prijswinnaars te bepalen. Julie Nuyens en Jurre Hak wonnen in de categorie 0 tot 4 jaar.Eefje en Piff Frijters wonnen in de categorie 5 tm 7 jaar en Jurre Vogelezang en Tess van Thoor wonnen de prijzen in de categorie 8 tm 12 jaar.

Bij de 1 minuut gratis boodschappen wist Bram van CV de uiltjes geholpen door prins Lars een volle kar met snoepgoed, chips en tijdschriften te shoppen.
Roze tornado Lisette, die alle verkeersregels aan haar laars lapte wist maar liefst 3 karren te vullen met heel veel artikelen zodat na afloop van 1 minuut een behoorlijk groot record bedrag op de kassa stond. We kunnen wel stellen dat de jumbo actie ook om in te lijste was! Omroep Brabant deed verslag en Kiele Kiele zorgde voor de muzikale klanken. Het was nog lang onrustig!

In de middag hadden nog voldoende energie om mee te doen aan het kruiwagen-ring steken. Ook de clown had nog veel energie om zo’n 100 kinderen een hele leuke middag te bezorgen. En dan wordt het al snel donker, wat maar 1 ding betekent. De lampionnenoptocht en popverbranding. In een lange kleurrijke stoet volgde we de diverse kapellen naar het dorpsplein waar boer Klaos al angstvallig stond te wachten, want ook hij wist, dit is het eind van carnaval en dat betekent maar 1 ding; de fik erin. Na een paar mooie woorden van Prins Lars II nam ook Prins Pierre II nog even het woord;  Hij dankte de Schraansers en de vele vrijwilligers voor hun inzet om er een gekleurd carnaval van te maken. Ook maakte hij het motto van 2019 bekend; dit is ‘Ge mot ut ruim zien’. En na de belofte dat Prins Pierre ook volgend jaar carnaval gaat vieren, in welke hoedanigheid dan ook, was het dan toch echt zo ver, boer Klaos werd verbrand en carnaval liep tot een eind.

Na de popverbranding volgde nog een mooi en emotioneel moment met de jeugdraad, de deformatie. Dat is een mooi woord voor het afnemen van de steken en afscheid nemen van elkaar! Er werd gelukkig door de tranen heen nog veel gelachen zodat we toch een feestje konden vieren!

Om elf over elf was het ook voor de grote raad tijd om afscheid te nemen.  In onze residentie en muzikaal ondersteund door onze hofkapel Kiele Kiele werden de steken van de raad door Prins Pierre afgenomen en volgde een zeer gemeend applaus voor alle Schraansers, inclusief Co de Veldwachter !

Ook de steek van Prins Pierre moest er aan geloven en werd na vele lovende woorden van voorzitter Jurgen, afgenomen. Ook hier een groot applaus, vele duimen omhoog en met een definitief laatste volkslied namen TCV De Schraansers afscheid van carnaval 2019.

Maar net als je denkt dat het dan écht voorbij is gebeurd er toch nog wat moois! Het V-Team wist bij Baronie TV  de 2e plek te behalen met hun lied over Rosé Bier; Een grootst onthaal ontvingen zij bij terugkeer uit Breda; Gelukkig werd er daarna nog flink gefeest!

Iedereen die zich, op wat voor manier dan ook, heeft ingezet voor het Traaise Carnaval, oprecht dank daarvoor! Wij van TCV De Schraansers willen dat iedereen een geweldige carnaval beleefd en staan open voor ideeën van alle carnavalsvierders. We gaan evalueren op vrijdag 29 maart! We hopen daar veel carnavalsvierders te ontvangen om onder het genot van een drankje en een terugblik op carnaval, vooruit te kijken naar carnaval 2020 ! Tips, ideeën,  óf een compliment, kun je altijd kwijt op info@schraansers.nl.


Het zit er weer op

Het is weer gedaan en het zit er weer, Carnaval 2019 was er wat ons betreft zeker eentje om in te lijste. Mooie creaties gezien tijdens onze optochten (uitslagen zijn hier te vinden). We hebben ook weer mooie feestjes gebouwd in de diverse kroegen van Traaie. Na de popverbranding werd zoals gebruikelijk weer het nieuwe motto bekend gemaakt voor Carnaval 2020 en het is: GE MOT UT RUIM ZIEN. Ben benieuwd wat voor creatieve dingen hiermee bedacht en gemaakt gaan worden. Hier nog een linkje met foto’s gemaakt door CV 3Bier💋 tijdens hun act in de optocht (Optocht 2019 #3Bier💋), met dank aan Janine Klappert. Verder willen wij iedereen bedanken die, op wat voor manier dan ook, zijn steentje heeft bijgedragen aan het tot stand komen van deze carnaval. Zonder de steun en hulp van alle vrijwilligers, optochtdeelnemers, uitbaters en de rest van het dorp lukt het ons nooit om zo’n mooi carnavalsfeest te maken.

BEDANKT EN TOT VOLGEND JAAR!!!!


 Programma

Wil je met ons mee feesten, hieronder zie je waar we zijn.


33 jaar Jeugdraad

Wat was het een geweldig feestje, 33 jaar jeugdraad met een Gouwe party ism de Gouwe Leeuw. Namens de gemeente nog een mooi bedrag gekregen om de jeugd tijdens carnaval samen met de jeugdraad een mooi feestje te laten vieren. Hier nog wat foto’s (Marco Ridderhof bedankt voor het maken van deze foto’s)


Wat een top weekend!!!

Lovende reacties in de pers (zie BNDeStem en KijkopDrimmelen), lovende reacties vanuit het dorp en lovende reacties van de vereniging. Een zeer gemeend dank je wel aan alle mensen die de afgelopen drie dagen naar de Gouwe zijn gekomen, die gesauweld hebben, die opgebouwd hebben, die het geluid en licht verzorgd hebben, die voor de make-up hebben gezorgd en iedereen die ik nu nog vergeet. Na op vrijdag en zaterdag de dagwinst te hebben gepakt, is het onze debutant Ronald Lievens gelukt om ook gelijk Oppersauwelaar te worden. Ronald proficiat. Maar ik wil ook zeker de andere sauwelaars niet te kort doen, Miëlle Stoop, Ronald Kustermans,Storm Kustermans en voor de 30e keer Christ vd Diepstraten, ook jullie proficiat met dit fantastische sauwelweekend.

Verder nog een dikke proficiat aan het duo Fein en Gijn (Remco en Corné) om de zaal weer goed op te warmen en de dames van het V-team die ons gaan vertegenwoordigen bij BaronieTV, dus allemaal stemmen op liedje 12.

Klik hier voor de foto’s.


Sauwelweekend

Heb je nog geen plannen dit weekend? Ga nog even bij de Dio langs en scoor nog een Sauwelkaartje voor vrijdagavaond, zaterdagavond of zondagmiddag.


Rectificaties

Ondanks dat we alle zorg en nauwkeurigheid betrachten met het samenstellen van de krant zijn er helaas toch 2 foutjes in geslopen.
1. De Sleuteloverdracht en Carnavalsmis is dit jaar weer gewoon in de kerk Antonius Abt (pagina 21).

2. Op pagina na 45 staat Jeugdbestuurslid Luca Peijs met zijn ouders en NIET Lorenzo.

De krant staat vanaf heden wel online, klik hier, de jeugdkrant volgt ook nog.


Druk weekend

Naast het rondbrengen van de krant op zaterdag 9 februari is er ook de inschrijving van de Grote optocht bij `t Barreke en op zondag 10 februari natuurlijk ook nog de Kinderbingo.

 

ps de inschrijving voor de Kinderoptocht kan via het inschrijfformulier in de Kinder Carnavalskrant of via de website (klik hier)


Inschrijven Grote optocht 3 maart

Over een kleine 4 weken is het weer zo ver en kan er weer ingeschreven worden voor de Grote optocht.
Dit keer is de inschrijving op 9 februari in ’t Barreke van 16.00 uur tot 18.00 uur.

Het inschrijfformulier is hier te vinden.


Gouwe Party

Zaterdag 23 februari 2019
De Gouwe Party!

De Gouden Leeuw viert ism De Schraansers 33 jaar jeugdraad!

Met optredens van oa RAYMON HERMANS, ZANGER KAFKE en RANDY WATZEELS.

Voor de entree hoef je het niet te laten want dit feest is helemaal GRATIS.

Dit feest is voor jong en oud toegankelijk!


Met de installatie van de Jeugdraad (foto’s) en de onthulling (foto’s) van Prins Carnaval is voor ons het carnavalsseizoen officieel begonnen. Voor de 9e keer gaat Prins Pierre II voorop in de leut en bij de jeugd zal Prins Lars dun II dit gaan doen.

 

Festivalaaf: met 8 deelnemers was het Festivalaaf 2018 (foto’s) een groot succes met als glorieuze winnaar de dames van Nootdkreet, beter bekend onder de naam het V-Team. Zij zullen Traaie ook gaan vertegenwoordigen tijdens de Barnavalslied verkiezing van BaronieTV.

Via deze weg willen wij Janine Klappert bedanken voor de mooie foto’s zij gemaakt heeft deze avond.

Met trots hebben wij die avond ook de nieuwe Schraansersvlag gepresenteerd, deze is nu te koop bij Dio Relinde voor 15 EUR en in een later stadium ook via onze webshop op deze website.

 


 11-11 bal

10 November is het weer zover. Het 11-11 bal zal los gaan barsten. Een avond vol activiteiten. Zo zullen zowel de jeugdprins(es) en de Prins Carnaval voor het seizoen 2018/2019 onthult worden. Ook zal het beste carnavalslied van Traaie weer gekozen worden tijdens de Festivalaaf. Al dat leuks wil je niet missen natuurlijk! Kom daarom zaterdag 10 november vanaf 19.30 naar de Gouwe en feest met ons mee!


Carnavalsroute op zondag

Wij hebben jullie hulp nodig!

Uit diverse evaluaties, zowel intern als extern, en de feedback van vele andere lezen en horen wij dat de route van de Grote optocht op zondag te lang is en dat daardoor de optocht ook te lang duurt.

Daardoor willen wij nu eigenlijk de keuze bij jullie wegleggen. Welke van de 3 routes heeft jullie voorkeur, toch de oude route of 1 van de 2 andere routes.

Maak je keuze bekend via onderstaande link.

Carnavalsroute

Alvast bedankt.


Aanmelden Jeugdraad

Als het goed is zijn vandaag de inschrijfformulieren uitgedeeld op de scholen in Terheijden, zit je nou niet op school in Terheijden maar woon je er wel en wil je, je toch aanmelden voor de Jeugdraad, klik dan hier voor het inschrijfformulier.


Nieuw seizoen

We zijn weer begonnen!! We zijn weer gestart met alle voorbereidingen voor het nieuwe carnavalsseizoen. Het eerste op de agenda is het 11-11 bal met de onthulling van de nieuwe jeugdprins(es), het Festivalaaf en ook nog de onthulling van de nieuwe Prins Carnaval voor 2018/2019. Je kan je nog inschrijven voor Festivalaaf en hou de site en Facebook in de gaten voor het aanmelden voor de Jeugdraad.