Laatste nieuws

Optocht foto’s

Met dank aan Nancy van Oosterhout voor het maken van een aantal foto’s van alle deelnemers en het afdrukken door Relinde Fijnaut zodat wij deze als blijvende herinnering konden aanbieden aan de deelnemers en dank aan Lisette vd Reijt voor het maken van foto’s tijdens de optocht. Klik hier voor de foto’s.


Een carnaval om in te lijste, en ge mot ut ruim zien!

Het was een weekend om in te lijste in Traaie. We hebben een fantastisch carnaval achter de rug! Te veel activiteiten om allemaal te benoemen, maar een korte terugblik met onze hoogtepunten willen we toch zeker geven.

Vrijdagochtend startte al vroeg op de 3 basisscholen. Bij de windhoek werd Prins Lars II hartelijk ontvangen, het stukmaken van de Pinata was nog een hele uitdaging ! De Zonzeel liep een eigen optocht en de 3 Prinsen (Pierre, Lars en Bink) werden uitgedaagd met een bekerstapel spel! En op de Zeggewijzer was het als vanouds polonaise en lekker hossen! Wat een feest! Een extra feest vanochtend omdat de gehele jeugdraad bij alle scholen aanwezig was!

Van de jeugd snel door naar de ouderen in het verzorgingstehuis waar ook menigeen een polonaise liep.

Vrijdagavond startte bijzonder met onze jubilarissen-borrel. Jurgen Ammerant, 11 jaar bij de Schraansers waarvan 9 jaar als voorzitter werd door ons Prins in het zonnetje gezet. Diverse vrijwilligers en sponsors wisten de residentie te vinden voor de sponsor-borrel en er werd geproost om een mooi carnavalsweekend wat niet kan bestaan zonder alle vrijwilligers en sponsors; waarvoor dank!

De avond vervolgde we bij het upwermconcert waarbij de 11 kilometer polonaise al werd gehaald! Wat een feest is die eerste avond toch en deze editie extra bijzonder, 22 jaar alweer!

Zaterdagochtend mocht Prins Lars II het snotpinnekusbal openen en liep hij en zijn jeugdraad ’s middags voorop in de kinderoptocht. De creaties en acts van de kinderen  waren om in te lijsten! Op straat was het 1 groot feest! Alle deelnemers hebben het zeer goed gedaan; dat beloofd wat voor de toekomstige optochten!

Rond 18:00uur kwam burgemeester Gert de Kok naar de Antonius Abt Kerk voor de sleuteloverdracht en de carnavalsviering, die geheel in het teken stonden van ons motto ‘ge ben om in te lijste’.

Na het aflopen van diverse kroegen brak de zondag aan, die geheel in het teken stond van de grote optocht. Zon en regen wisselde elkaar af, zo ook de diverse creaties, acts, wagens en deelnemers! Alle deelnemers van de optocht, en dat zijn er toch bijna 300, ontvingen van het publiek aan de kant diverse complimenten en applaus. En terecht; een ieder had zich ingezet om er een mooie optocht van te maken! Aan de jury de schone taak dit alles te beoordelen. Voor de prijsuitreiking werden een nietsvermoedende Relinde Fijnaut uitgebreid in  het zonnetje gezet en ontving zij van Prins Pierre de onderscheiding voor ‘Bovenste Beste’. De Barkrukken werden daarnaast bedankt voor hun 43x keer mee doen met de Traaise Optocht en ontvingen een speciale onderscheiding voor hun 44 jaar bestaan.

Winnaars zijn er altijd in de optocht, belangrijker of lastiger is het voor de jury om te bepalen waarom een ander niet in de prijs zou moeten vallen.

CV Goedgemutst won in de categorie A. CV Nie Zo nauw in categorie B en CV Plûchen Bèr in categorie C. De publieksprijzen gingen naar CV Goedgemutst, CV uitgeteld en CV Knoop dû Hakkuh dur. De overall  winnaar werden de dames van CV Nie zo nauw. Zij gaan een biertje brouwen en op 11-11-2019 Prins Carnaval onthullen!

Slecht 1 keer in dit carnavalsweekend verblijven De Schraansers een paar uurtjes buiten het Schraansersrijk, en dat is wanneer zij op maandagochtend een bezoek brengen aan de studio van Baronie TV. Na terugkeer stonden er diverse kroeg-bezoeken op het programma. Prins Pierre, Prins Lars II en dien gevolgen sloten aan bij verschillende activiteiten die worden georganiseerd. ’s Avonds bezochten Kiele Kiele en de Grote Raad onder andere het carnavalsfeest bij Sovak, waar we hartelijk werden ontvangen.

En voordat je het dan weet is het weer dinsdag. Deze dag startte we bij de Jumbo. Hier vond de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd plaats

Bij de kleurwedstrijd uit de schraanserskrant had de jury bestaande uit prins LarsII en Annemieke Bax
die gelukkig geassisteerd werd door haar twee dochters de moeilijke taak om  zes prijswinnaars te bepalen. Julie Nuyens en Jurre Hak wonnen in de categorie 0 tot 4 jaar.Eefje en Piff Frijters wonnen in de categorie 5 tm 7 jaar en Jurre Vogelezang en Tess van Thoor wonnen de prijzen in de categorie 8 tm 12 jaar.

Bij de 1 minuut gratis boodschappen wist Bram van CV de uiltjes geholpen door prins Lars een volle kar met snoepgoed, chips en tijdschriften te shoppen.
Roze tornado Lisette, die alle verkeersregels aan haar laars lapte wist maar liefst 3 karren te vullen met heel veel artikelen zodat na afloop van 1 minuut een behoorlijk groot record bedrag op de kassa stond. We kunnen wel stellen dat de jumbo actie ook om in te lijste was! Omroep Brabant deed verslag en Kiele Kiele zorgde voor de muzikale klanken. Het was nog lang onrustig!

In de middag hadden nog voldoende energie om mee te doen aan het kruiwagen-ring steken. Ook de clown had nog veel energie om zo’n 100 kinderen een hele leuke middag te bezorgen. En dan wordt het al snel donker, wat maar 1 ding betekent. De lampionnenoptocht en popverbranding. In een lange kleurrijke stoet volgde we de diverse kapellen naar het dorpsplein waar boer Klaos al angstvallig stond te wachten, want ook hij wist, dit is het eind van carnaval en dat betekent maar 1 ding; de fik erin. Na een paar mooie woorden van Prins Lars II nam ook Prins Pierre II nog even het woord;  Hij dankte de Schraansers en de vele vrijwilligers voor hun inzet om er een gekleurd carnaval van te maken. Ook maakte hij het motto van 2019 bekend; dit is ‘Ge mot ut ruim zien’. En na de belofte dat Prins Pierre ook volgend jaar carnaval gaat vieren, in welke hoedanigheid dan ook, was het dan toch echt zo ver, boer Klaos werd verbrand en carnaval liep tot een eind.

Na de popverbranding volgde nog een mooi en emotioneel moment met de jeugdraad, de deformatie. Dat is een mooi woord voor het afnemen van de steken en afscheid nemen van elkaar! Er werd gelukkig door de tranen heen nog veel gelachen zodat we toch een feestje konden vieren!

Om elf over elf was het ook voor de grote raad tijd om afscheid te nemen.  In onze residentie en muzikaal ondersteund door onze hofkapel Kiele Kiele werden de steken van de raad door Prins Pierre afgenomen en volgde een zeer gemeend applaus voor alle Schraansers, inclusief Co de Veldwachter !

Ook de steek van Prins Pierre moest er aan geloven en werd na vele lovende woorden van voorzitter Jurgen, afgenomen. Ook hier een groot applaus, vele duimen omhoog en met een definitief laatste volkslied namen TCV De Schraansers afscheid van carnaval 2019.

Maar net als je denkt dat het dan écht voorbij is gebeurd er toch nog wat moois! Het V-Team wist bij Baronie TV  de 2e plek te behalen met hun lied over Rosé Bier; Een grootst onthaal ontvingen zij bij terugkeer uit Breda; Gelukkig werd er daarna nog flink gefeest!

Iedereen die zich, op wat voor manier dan ook, heeft ingezet voor het Traaise Carnaval, oprecht dank daarvoor! Wij van TCV De Schraansers willen dat iedereen een geweldige carnaval beleefd en staan open voor ideeën van alle carnavalsvierders. We gaan evalueren op vrijdag 29 maart! We hopen daar veel carnavalsvierders te ontvangen om onder het genot van een drankje en een terugblik op carnaval, vooruit te kijken naar carnaval 2020 ! Tips, ideeën,  óf een compliment, kun je altijd kwijt op info@schraansers.nl.


Het zit er weer op

Het is weer gedaan en het zit er weer, Carnaval 2019 was er wat ons betreft zeker eentje om in te lijste. Mooie creaties gezien tijdens onze optochten (uitslagen zijn hier te vinden). We hebben ook weer mooie feestjes gebouwd in de diverse kroegen van Traaie. Na de popverbranding werd zoals gebruikelijk weer het nieuwe motto bekend gemaakt voor Carnaval 2020 en het is: GE MOT UT RUIM ZIEN. Ben benieuwd wat voor creatieve dingen hiermee bedacht en gemaakt gaan worden. Hier nog een linkje met foto’s gemaakt door CV 3Bier💋 tijdens hun act in de optocht (Optocht 2019 #3Bier💋), met dank aan Janine Klappert. Verder willen wij iedereen bedanken die, op wat voor manier dan ook, zijn steentje heeft bijgedragen aan het tot stand komen van deze carnaval. Zonder de steun en hulp van alle vrijwilligers, optochtdeelnemers, uitbaters en de rest van het dorp lukt het ons nooit om zo’n mooi carnavalsfeest te maken.

BEDANKT EN TOT VOLGEND JAAR!!!!


 Programma

Wil je met ons mee feesten, hieronder zie je waar we zijn.


33 jaar Jeugdraad

Wat was het een geweldig feestje, 33 jaar jeugdraad met een Gouwe party ism de Gouwe Leeuw. Namens de gemeente nog een mooi bedrag gekregen om de jeugd tijdens carnaval samen met de jeugdraad een mooi feestje te laten vieren. Hier nog wat foto’s (Marco Ridderhof bedankt voor het maken van deze foto’s)


Wat een top weekend!!!

Lovende reacties in de pers (zie BNDeStem en KijkopDrimmelen), lovende reacties vanuit het dorp en lovende reacties van de vereniging. Een zeer gemeend dank je wel aan alle mensen die de afgelopen drie dagen naar de Gouwe zijn gekomen, die gesauweld hebben, die opgebouwd hebben, die het geluid en licht verzorgd hebben, die voor de make-up hebben gezorgd en iedereen die ik nu nog vergeet. Na op vrijdag en zaterdag de dagwinst te hebben gepakt, is het onze debutant Ronald Lievens gelukt om ook gelijk Oppersauwelaar te worden. Ronald proficiat. Maar ik wil ook zeker de andere sauwelaars niet te kort doen, Miëlle Stoop, Ronald Kustermans,Storm Kustermans en voor de 30e keer Christ vd Diepstraten, ook jullie proficiat met dit fantastische sauwelweekend.

Verder nog een dikke proficiat aan het duo Fein en Gijn (Remco en Corné) om de zaal weer goed op te warmen en de dames van het V-team die ons gaan vertegenwoordigen bij BaronieTV, dus allemaal stemmen op liedje 12.

Klik hier voor de foto’s.


Sauwelweekend

Heb je nog geen plannen dit weekend? Ga nog even bij de Dio langs en scoor nog een Sauwelkaartje voor vrijdagavaond, zaterdagavond of zondagmiddag.


Rectificaties

Ondanks dat we alle zorg en nauwkeurigheid betrachten met het samenstellen van de krant zijn er helaas toch 2 foutjes in geslopen.
1. De Sleuteloverdracht en Carnavalsmis is dit jaar weer gewoon in de kerk Antonius Abt (pagina 21).

2. Op pagina na 45 staat Jeugdbestuurslid Luca Peijs met zijn ouders en NIET Lorenzo.

De krant staat vanaf heden wel online, klik hier, de jeugdkrant volgt ook nog.


Druk weekend

Naast het rondbrengen van de krant op zaterdag 9 februari is er ook de inschrijving van de Grote optocht bij `t Barreke en op zondag 10 februari natuurlijk ook nog de Kinderbingo.

 

ps de inschrijving voor de Kinderoptocht kan via het inschrijfformulier in de Kinder Carnavalskrant of via de website (klik hier)


Inschrijven Grote optocht 3 maart

Over een kleine 4 weken is het weer zo ver en kan er weer ingeschreven worden voor de Grote optocht.
Dit keer is de inschrijving op 9 februari in ’t Barreke van 16.00 uur tot 18.00 uur.

Het inschrijfformulier is hier te vinden.


Gouwe Party

Zaterdag 23 februari 2019
De Gouwe Party!

De Gouden Leeuw viert ism De Schraansers 33 jaar jeugdraad!

Met optredens van oa RAYMON HERMANS, ZANGER KAFKE en RANDY WATZEELS.

Voor de entree hoef je het niet te laten want dit feest is helemaal GRATIS.

Dit feest is voor jong en oud toegankelijk!


Met de installatie van de Jeugdraad (foto’s) en de onthulling (foto’s) van Prins Carnaval is voor ons het carnavalsseizoen officieel begonnen. Voor de 9e keer gaat Prins Pierre II voorop in de leut en bij de jeugd zal Prins Lars dun II dit gaan doen.

 

Festivalaaf: met 8 deelnemers was het Festivalaaf 2018 (foto’s) een groot succes met als glorieuze winnaar de dames van Nootdkreet, beter bekend onder de naam het V-Team. Zij zullen Traaie ook gaan vertegenwoordigen tijdens de Barnavalslied verkiezing van BaronieTV.

Via deze weg willen wij Janine Klappert bedanken voor de mooie foto’s zij gemaakt heeft deze avond.

Met trots hebben wij die avond ook de nieuwe Schraansersvlag gepresenteerd, deze is nu te koop bij Dio Relinde voor 15 EUR en in een later stadium ook via onze webshop op deze website.

 


 11-11 bal

10 November is het weer zover. Het 11-11 bal zal los gaan barsten. Een avond vol activiteiten. Zo zullen zowel de jeugdprins(es) en de Prins Carnaval voor het seizoen 2018/2019 onthult worden. Ook zal het beste carnavalslied van Traaie weer gekozen worden tijdens de Festivalaaf. Al dat leuks wil je niet missen natuurlijk! Kom daarom zaterdag 10 november vanaf 19.30 naar de Gouwe en feest met ons mee!


Carnavalsroute op zondag

Wij hebben jullie hulp nodig!

Uit diverse evaluaties, zowel intern als extern, en de feedback van vele andere lezen en horen wij dat de route van de Grote optocht op zondag te lang is en dat daardoor de optocht ook te lang duurt.

Daardoor willen wij nu eigenlijk de keuze bij jullie wegleggen. Welke van de 3 routes heeft jullie voorkeur, toch de oude route of 1 van de 2 andere routes.

Maak je keuze bekend via onderstaande link.

Carnavalsroute

Alvast bedankt.


Aanmelden Jeugdraad

Als het goed is zijn vandaag de inschrijfformulieren uitgedeeld op de scholen in Terheijden, zit je nou niet op school in Terheijden maar woon je er wel en wil je, je toch aanmelden voor de Jeugdraad, klik dan hier voor het inschrijfformulier.


Nieuw seizoen

We zijn weer begonnen!! We zijn weer gestart met alle voorbereidingen voor het nieuwe carnavalsseizoen. Het eerste op de agenda is het 11-11 bal met de onthulling van de nieuwe jeugdprins(es), het Festivalaaf en ook nog de onthulling van de nieuwe Prins Carnaval voor 2018/2019. Je kan je nog inschrijven voor Festivalaaf en hou de site en Facebook in de gaten voor het aanmelden voor de Jeugdraad.