Gin gemekker, ’t ken nog gekker.

11-11-2022
De start van het nieuwe carnavalsseizoen!

Wat een feestavond; het was ook nu weer té gek!

Gin gemekker, ’t ken nog gekker

Onze jeugdraad werd netjes thuis opgehaald

en door Frank en Ewald aan het publiek voorgesteld. Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en veel toegestroomd publiek zagen daar dat dit jaar Prins Hazie dun 1ste voorop gaat in de jeugdraad; Een jeugdraad met maar liefst 19 kinderen! Een grote-kleine raad dus!

Met hun eigen nummer voor Festivalaaf trapte de jeugdraad het liedjesfestival af. Maar liefst 11 artiesten (want zo mogen we ze wel noemen) streden om de eer! Het niveau van alle optredens lag hoog , we hopen dat iedereen hun lied nog een aantal keer zal laten horen. Aan het eind van de avond werden de ‘broeders van aandere moeders’ uitgeroepen tot winnaar met hun geweldige nummer over een Brabantse Meid.

de onthulling

Het was dit jaar aan de Braoipotte

om de Prins te onthullen. Zij vertelde hun sprookje over de 7 geitjes en de 7 braoipotte-bokken. Wanneer er uiteindelijk 1 bok overblijft en zich verstopt in de klok, is het wel duidelijk. Het bokje in het klokje gaat voorop als Prins Carnaval. Dit jaar zal Prins Wollie dun 1ste wederom voorop gaan in een nieuw en hopelijk langdurig carnavalsseizoen. We kijken er nu al naar uit!

Speciale dank aan iedereen die geholpen heeft om deze avond tot een succes te maken. Nootdkreet, Frank&Ewald, Janine voor de foto’s van de avond, Omroep Drimmelen voor het filmen, Koen voor het ophalen van de jeugdraad met foto’s van Gerard, CV de Braoipotte, de deelnemers aan Festivalaaf, onze residentie de gouwe en natuurlijk iedereen die er was. We zagen veel carnavalvierders van jong tot oud, in mooie carnavalscreaties. We gaan er een mooi seizoen van maken!