Laatste nieuws

Jumbo “Spek de Kas” actie en Rabobank Clubactie

Ook zo genoten van carnaval 2018? Wil je wat terug doen, financieel, én in de anonimiteit blijven ? Dan is dit je kans, of liever gezegd; dan zijn dit 2 mooi kansen!!

Vanaf woensdag 28 maart start Jumbo Terheijden een actie waarmee de verenigingen in Terheijden een financiële ondersteuning kunnen ontvangen. Dit gebeurt met de ‘Spek de Kas van je Club actie.

Tot en met 15 mei heeft u, als klant van de jumbo én carnavalsvierder de kans om ook voor TCV De Schraansers punten te sparen én zo bij te dragen aan dit mooie feest!

Maar ook de Rabobank steunt verenigingen: vanaf 4 april kunnen leden van de Rabobank stemmen uitbrengen op 5 favoriete clubs/verenigingen; TCV De Schraansers zijn hier ook te kiezen! Mogen we op uw steun rekenen? Super bedankt !

De Schraansers weten hoe belangrijk het verenigingsleven is, breng daarom sowieso jou stem uit en steun je favoriete vereniging / club!

Bedankt!


Uitslagen optochten

De totaaluitslagen van de optochten zijn hier te vinden


Evaluatie 8 maart

Donderdag 8 maart 2018 is iedereen uitgenodigd in de Gouden Leeuw voor de jaarlijkse evaluatie van en met de carnavalsverenigingen. Het begint om 20.00 uur.


Nawoord Carnaval 2018

Wat stonden we er gekleurd op in Traaie en wat hebben we een prima carnaval achter de rug! Te veel activiteiten om allemaal te benoemen, maar een korte terugblik met onze hoogtepunten willen we toch zeker geven.

Vrijdagochtend startte al vroeg op de 3 basisscholen. Bij de Windhoek leek het wel of ze geweten hebben wat het nieuwe motto wordt, Prins Pierre ontving hier namelijk een grote wissellijst om jaarlijks het motto in te lijsten, de Zonzeel liep een eigen optocht en op de Zeggewijzer was het als vanouds polonaise en lekker hossen! Van de jeugd snel door naar de ouderen in het verzorgingstehuis waar ook menigeen een polonaise liep.

Vrijdagavond startte erg bijzonder met onze jubilarissen-borrel. Alle 4 de jubilarissen (Remco van Gool, Rudolf Verhagen, Rom v.d. Broek en Cees Pruijsers) werden door ons Prins in het zonnetje gezet. Door onze voorzitter werd Cees Pruijssers zelfs benoemd tot erelid van onze vereniging! De avond vervolgden we bij het upwermconcert waarbij de 11 kilometer polonaise al werd gehaald! Wat een feest is die eerste avond toch!

Zaterdagochtend mocht Prinses Chimène Bo het snotpinnekusbal openen en liepen zij en haar jeugdraad ’s middags voorop in de kinderoptocht. De creaties en acts van de kinderen  waren zeer kleurrijk, het zonnetje scheen en op straat was het 1 groot feest! Alle deelnemers hebben het zeer goed gedaan; dat beloofd wat voor de toekomstige optochten!

Rond 18:00uur kwam burgemeester Gert de Kok naar het witte kerkje voor de sleuteloverdracht en de carnavalsviering, die geheel in het teken stonden van ons motto ‘ge staot ‘r gekleurd op’.

Na het aflopen van diverse kroegen brak de zondag aan, die geheel in het teken stond van de grote optocht. Zon, regen en hagel wisselde elkaar af, zo ook de diverse creaties, acts, wagens en deelnemers! Alle deelnemers van de optocht, en dat zijn er toch bijna 300, ontvingen van het publiek aan de kant diverse complimenten en applaus. En terecht; een ieder had zich ingezet om er een mooie gekleurde optocht van te maken! Aan de jury de schone taak dit alles te beoordelen. Voor de prijsuitreiking werden een nietsvermoedende en ‘uit Wagenberg ontvoerde’ Jurgen en Carolien van Dongen uitgebreid in het zonnetje gezet en ontvingen zij van Prins Pierre de onderscheiding voor ‘Bovenste Beste’.

Slechts 1 keer in dit carnavalsweekend verblijven De Schraansers een paar uurtjes buiten het Schraansersrijk, en dat is wanneer zij op maandagochtend een bezoek brengen aan de studio van Baronie TV. Na terugkeer stonden er diverse kroeg-bezoeken op het programma. Prins Pierre, Prinses Chimène Bo en diens gevolgen sloten aan bij verschillende activiteiten die worden georganiseerd. ’s Avonds bezochten Kiele Kiele en de Grote Raad onder andere het carnavalsfeest bij Sovak, waar we hartelijk werden ontvangen.

En voordat je het dan weet is het weer dinsdag. Deze dag startte we bij de Jumbo. Hier vond de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd plaats De categorie 0 tot 4 jaar werd gewonnen door de 1 jarige Sep, in de categorie 5 tot 7 jaar won Diese de prijs en de categorie 8+  werd gewonnen door Suze.  Zowel bij de kinder als de grote optocht maken deelnemers kans op 1 minuut gratis winkelen! Bij het “1 minuut gratis winkelen” startte een lid van de Draokskes voortvarend. Zij laadde een fiks aantal tijdschriften en een overlevingspakket snoep in zodat er na afloop een groot bedrag op de kassa stond.CV ’t wur wel wa wist met behulp van prins Pierre de wagen in een moordend tempo vol te laden met een keur aan artikelen. Hiermee kunnen we wel stellen dat de jumbo actie super was!

We hadden nog voldoende energie over om mee te doen aan het kruiwagen-ring steken. Ook de clown had nog veel energie om zo’n 150 kinderen een hele leuke middag te bezorgen. En dan wordt het al snel donker, wat maar 1 ding betekent. De lampionnenoptocht en popverbranding. In een lange kleurrijke stoet volgde we de diverse kapellen naar het dorpsplein waar boer Klaos al angstvallig stond te wachten, want ook hij wist, dit is het eind van carnaval en dat betekent maar 1 ding; de fik erin. Na een paar mooie woorden van Prinses Chimène Bo een prinselijke onderscheiding van haar voor Prins Pierre, Veldwachter Co en voorzitter Jurgen nam Prins Pierre nog even het woord. Hij dankte de Schraansers en de vele vrijwilligers voor hun inzet om er een gekleurd carnaval van te maken. Ook maakte hij het motto van 2019 bekend; dit is ‘ge ben om in te lijste’. En na de belofte dat Prins Pierre ook volgend jaar carnaval gaat vieren, in welke hoedanigheid dan ook, was het dan toch echt zo ver, boer Klaos werd verbrand en carnaval liep tot een eind.

Na de popverbranding volgde nog een mooi en emotioneel moment met de jeugdraad, de deformatie. Dat is een mooi woord voor het afnemen van de steken en afscheid nemen van elkaar! Er werd gelukkig door de tranen heen nog veel gelachen zodat we toch een feestje konden vieren!

Om elf over elf was het ook voor de grote raad tijd om afscheid te nemen.  In onze residentie en muzikaal ondersteund door onze hofkapel Kiele Kiele werden de steken van de raad door Prins Pierre afgenomen en volgde een zeer gemeend en wel verdiende ovatie & ‘you’ll never walk alone’ voor Jurgen en Frans. Jurgen stopt, na 8 jaar, met zijn rol als voorzitter van onze vereniging en zal volgend jaar in een andere rol bij de Schraansers betrokken blijven. Frans vierde dit jaar voor het laatst met de Schraansers carnaval. Hij neemt helaas definitief afscheid van onze vereniging, als oud-prins en als adjudant heeft hij veel betekent voor het Traais Carnaval, dank daarvoor!

Ook de steek van Prins Pierre moest er aan geloven en werd na vele lovende woorden van voorzitter Jurgen, afgenomen. Ook hier een groot applaus, vele duimen omhoog en met een definitief laatste volkslied namen TCV De Schraansers afscheid van carnaval 2018.

Iedereen die zich, op wat voor manier dan ook, heeft ingezet voor het Traaise Carnaval, oprecht dank daarvoor! Wij van TCV De Schraansers willen dat iedereen een geweldige carnaval beleefd en staan open voor ideeën van alle carnavalsvierders. We gaan zeker nog evalueren. Je hoeft daar niet op te wachten. Tips, ideeën,  óf een compliment, kun je kwijt op info@schraansers.nl. Er staat ook een evaluatieformulier op onze website die ingevuld kan worden!  Alle foto’s zijn hier terug te zien.


Winnaars optochten, volledige uitslag volgt later:

Grote optocht:
A-categorie:

 1. CV Ketel
 2. CV Goed gemutst
 3. CV De Dolle Divaas

B-categorie:

 1. CV Toedeloe
 2. CV Uitgeteld
 3. CV Nie zo Nauw

C-categorie:

 1. CV de Oude Paters
 2. CV Ut wur wel wa
 3. CV Knoop dû Hakkuh dur

Publieksprijs A-categorie: CV Goed gemutst

Publieksprijs B-categorie: CV Toedeloe

Publieksprijs C-categorie: CV de Oude Paters

Overall winnaar: CV Toedeloe

Aanmoedigingsprijs: CV Beunhaze

Kinderoptocht:

A-categorie:

 1. De gekleurde meiden
 2. CV de Koekebakkers
 3. CV de Knallers

B-categorie:

 1. CV de Kuifkes
 2. De Crazy Girls
 3. CV de Knöllekus

C-categorie

 1. CV de Uiltjes
 2. CV de Minibubbels
 3. CV de Draokskes

Grote optocht

Een dagje later dan gepland maar wederom dankzij Gerard van Vugt kunnen de foto’s hier bekeken worden.


Kinderoptocht

Met dank aan het goede weer hebben we een zeer mooie kinderoptocht gehad en met zeer grote dank aan Gerard van Vugt voor de mooie foto’s en deze kun je hier bekijken.


 Startlijst Traaise optochten

Hier vind u de de startlijst van de Traaise optocht op zondag 11 februari 2018, en ook de startlijst van de Kinderoptocht op zaterdag 10 februari is bekend.


Oppersauwelaar

Afgelopen weekend hebben we weer een mooi sauwelweekend gehad met als glorieuze winnaar Chris vd Diepstraten, die voor de 13e keer Oppersauwelaar is geworden. Klik hier voor de foto´s van het weekend.


Foto’s

We zijn weer een paar weken verder en we hebben weer een paar activiteiten achter de rug. Als het goed heeft iedereen nu een Carnavalskrant en heeft iedereen zich ingeschreven voor de Grote Optocht, maar liefst 28 deelnemer dit. Hou de site inde gaten, binnenkort komt hier de startopstelling op te staan.

Verder hebben we eerder al een gezellig Prinsengeburenbal gehad in het Kielegat, hier een kleine impressie aan de hand van de foto’s. Hier vind je ook een aantal foto’s van de goed bezochte Kinderbingo.


Niet vergeten …….

Komend weekend is het weer zover; zaterdag  gaan we de carnavalskrant rondbrengen, je kunt je inschrijven voor de Grote optocht en zondag is de Kinderbingo met fantastische prijzen.

De carnavalskrant komen we vanaf 10.00 uur persoonlijk rondbrengen, dus het kan zomaar zijn dat de Prins of Jeugdprinses aan je deur staat met een carnavalskrant.

Het inschrijven voor de optocht begint om 16.00 uur en is dit keer bij Café Ons Thuis. Ook dit jaar maakt een deelnemer van de optocht weer kans op een minuut gratis winkelen bij de Jumbo.

De Kinderbingo begint zondag om 14.00 uur en zoals altijd gaat er niemand met lege handen naar huis, maar zorg er wel voor dat je allerlei spullen bij je hebt, zoals een fluitje, embleem vorig jaar, pureestamper enzovoort.


Activiteiten

Nu het nieuwe jaar weer van start is gegaan zijn er de komende weken weer genoeg Carnavalsactiviteiten die op de kalender staan. We beginnen volgende week zaterdag 13 januari met het Prinsengeburenbal in Het Kielegat, 20 januari komen wij weer onze Carnavalskrant persoonlijk rondbrengen en ‘s-middag tussen 4 en 6 uur is het inschrijven van de grote optocht, het inschrijfformulier staat inmiddels online. Een dag later, 21 januari is er weer de Kinderbingo, deze start om 14.00 uur in onze Residentie de Gouden Leeuw. Deze Gouden Leeuw is weer een week (26-27-28 januari) later het decor voor ons Sauwelweekend, de voorverkoop start aanstaande woensdag 10 januari bij de Dio Relinde in de Hoofdstraat.


Kerstgroet

Namens alle Schraansers, Schraanserinnekes en Schraanserkinderkes wil ik u allemaal fijne kerstdagen en alvast een gelukkig 2018 toe wensen.


Optochten

Nu het seizoen weer gestart zijn we al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de optochten. Zo staat vanaf vandaag het inschrijfformulier voor de Kinderoptocht al online, deze zal ook binnenkort op de basisscholen in Terheijden worden weggelegd en uiteraard zal deze ook weer in de Carnavalskrant verschijnen. Daarnaast hebben we ook het reglement voor de Grote optocht eens onder de loep genomen en een aantal zaken gewijzigd. Wij zullen hier dit jaar streng op toezien dat dit reglement wordt nageleefd zodat de optocht voor iedereen een feestje kan worden. We zoeken trouwens nog steeds verkeersregelaars voor de optochten.


Zo, de kop is er af.

We hebben een fantastisch feest gehad op 11-11 voor de opening van het carnavalsseizoen 2017-2018. De avond begon met de installatie van de Jeugdraad, dit jaar maar liefst 18 kinderen en met de bekendmaking van onze Jeugdprinses Chimène Bo Damen. Daarna volgde het liedjes festijn Festivalaaf met 6 deelnemers en met als glorieuze winnaars Lieke en Miëlle, beter bekend als Geen trio. Vervolgens was het langzaamaan tijd geworden om onze nieuwe Prins Carnaval te onthullen. De illustere magiër Hans Horloge had de eer om onze Prins uit de hoge hoed te toveren. Na een aantal “verkeerde” prinsen lukte het hem om toch de juiste prins eruit te toveren: Prins Pierre II.

Met dank aan Nootdkreet  en CV Uitgeteld voor de invulling van deze fantastische avond.

Voor de foto’s (met dank aan Janine Klappert) klik op Jeugdraad, Festivalaaf en Prins Pierre II op deze pagina Carnaval 2018


Nog een paar nachtjes slapen en dan ……..

is het weer 11 november!

We gaan er dit jaar kleur aan geven met ons motto ‘Ge staot ‘r gekleurd op’. Iedereen is welkom op het groot, niet te vermijden, 11-11 BAL !

Samen met, maar vooral door nootdkreet en cv uitgeteld, gaan we er een geweldige muzikale avond van maken!

Jeugd 11-11

Vorig jaar zijn we gestart met een eigen 11-11 bal voor de jeugd en dat gaan we dit jaar opnieuw doen. Ben jij benieuwd wie er allemaal in de jeugdraad zitten en wie er jeugdprins of jeugdprinses wordt?  Kom dan zaterdagavond 11 november om 8 uur naar De Gouden Leeuw! Iedereen is welkom, maar zeker de jeugd!

Volwassen  11-11

Aansluitend aan het jeugd 11-11 zal CV Uitgeteld op spectaculaire wijze de nieuwe Prins Carnaval onthullen. Wie zal er dit carnavalsseizoen voor gaan in de leut? Kom op tijd naar onze residentie en feest gezellig met ons mee!

Festivalaaf

En dat het een feest wordt is wel zeker met een vernieuwde en geheel in een ander testbeeldjasje gegoten Festivalaaf, georganiseerd door Nootdkreet! Het programma van Festivalaaf loopt als rode draad door de gehele avond. Het wordt een creatieve en muzikale avond, met veel deelnemers, waar zeker nog over doorgesproken of gezongen gaat worden!

Iedereen is welkom op zaterdag 11 november voor het eerste carnavalsfeest van dit seizoen!We gaan weer beginnen

Niet vergeten! op Zaterdag 11-11 start het carnavalsseizoen 2017-2018 met……onthulling jeugdraad, festivalaaf, onthulling Prins Carnaval, onthulling embleem. Het beloofd een spetterende muzikale avond te worden!


In memoriam

Op 6 oktober 2017 heeft ons het trieste bericht bereikt dat ons Ere-lid Leo Segeren is overleden.
Leo was sinds 1968 een zeer gewaardeerd lid en later ere-lid van T.C.V. “De Schraansers”.

Wij wensen de familie en vrienden van Leo veel sterkte de komende periode.

 

˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜

In het carnavalsseizoen 1967/1968 is Leo gevraagd om bij De Schraansers te komen. Zijn eerste taak was om mee te helpen met de bouw van de carnavalswagen.

Hij is lange tijd penningmeester geweest, ook in financieel moeilijke tijden. In 1989 heeft hij het penningmeesterschap overgedragen.

In 1981 heeft Leo de onderscheiding “Lid van Verdienste” gekregen en in 2003 kreeg hij de Burgemeesterspenning.

In 2005 is Leo benoemd tot Ere-lid van De Schraansers en als Ere-lid was Leo zeer betrokken bij De Schraansers en het Traais Carnaval.
Dit jaar hebben wij nog het 50-jarig jubileum bij T.C.V. “De Schraansers” met Leo mogen vieren.

 


Veel nieuws

Tijdens onze eerste vergadering zijn er weer een hoop zaken besproken, een kleine opsomming;
– T.C.V. “De Schraansers” nu ook te volgen op instagram: www.instagram.com/tcvdeschraansers
– De voorbereidingen voor 11/11-bal en Festivallaaf onder leiding van Nootdkreet zijn in volle gang
– Ook de kinderoptocht en de Grote optocht zijn alweer besproken en hiervoor hebben wij nog verkeersregelaars nodig, kijk hier voor meer informatie.
– Tevens staat het Optochtreglement Traaise carnavalsoptocht nu ook online, hou deze in de gaten want hier gaan waarschijnlijk een klein aantal aanpassingen op plaatsvinden en daarnaast zal het reglement dit jaar ook strikter nageleefd worden om de Grote optocht voor deelnemer en toeschouwer aangenamer te maken.
– Net als voorgaande jaren zijn we ook nu nog steeds opzoek naar nieuwe Raadsleden, lijkt het je leuk om Carnaval eens van de andere kant te bekijken, neem dan contact met ons.


Aanmelden Jeugdraad

Het is alweer bijna zover, 11-11 komt er aan en dat kan natuurlijk niet zonder Jeugdraad. Het inschrijfformulier staat online of via deze link en meld je snel aan.


Nieuw seizoen

Langzaamaan komen wij allemaal weer uit onze zomerslaap en gaan we ons weer voorbereiden op een nieuw carnavalsseizoen. Zou er dit jaar een nieuwe Prins zijn, wie wordt de nieuwe jeugdprins of prinses. Vanaf 11 november gaan we het allemaal weer weten. Tot die tijd gaan wij in ieder geval ons best doen om er dan gekleurd op te staon. Want zoals jullie weten is het motto voor dit jaar: “Ge staot ‘r gekleurd op”