Hofkapel

Hofkapel Kiele-Kiele
Al sinds de oprichting van de Schraansers wordt het Traaise carnaval opgeluisterd door een hofkapel.
Zo waren er bijvoorbeeld de mannen van Lodewie, de Blaoskoppen, ´t Rammelt, de Blaoskaoken,
Trubbels en sinds 2000 is dat “KieleKiele”.

Na de ontbinding van Trubbels in september 2000 was het even de vraag of er op zo´n korte termijn wel een nieuwe hofkapel zou kunnen worden gevormd.
Met 9 muzikanten probeerden zij zo goed en kwaad als het ging toch een deuntje te spelen op het 11-11 bal van 2000. Want Traais carnaval zonder hofkapel, dat is geen carnaval, zo was het motto.
Het ledenbestand was aan de krappe kant, zo ook het repertoire en het was “Kielekiele”
of het allemaal wel zou lukken.
De naam lag dus voor de hand: “KieleKiele”.   Inmiddels is deze groep uitgebreid naar 14 man (en vrouwen ook natuurlijk).

De huidige leden zijn: Patricia Reniers (penningmeester) – altsaxofoon, Inge Brouwer – trompet, Trudy Spoor – trompet, Jurgen Graumans – trompet, Christiaan Kroon – trompet, Michel Brocks – bariton/trompet, Hans de Vree – bariton, Arjan Baelemans – bariton, Roland Joosen – schuiftrombone, John Spoor (muzikaal “streetmanager”) – sousafoon, Jan Daas – grote trom, Jan Vervoort(voorzitter) – kleine trom, Sandra Brocks – beatring, Angélique Daas – bekkens, Jan Vingerhoets – schuiftrombone, Colinda van Oosterhout – fotograaf & Karin Roeven (secretariaat)

Verder krijgen ze regelmatig versterking van een (gast)muzikante Rian van Ginneken op tenor-sax (niet op de foto)
Dit jaar gaan ze hun 17de seizoen in als KieleKiele.  Overal waar onze Prins heen gaat, zijn zij ook te vinden. Buiten de carnaval proberen zij hun neus ook te laten zien bij  Traaise activiteiten zoals de Traaierie enz.

Voor meer info: carnaval@kielekiele.net  Of zoek voor een indruk de kapel eens op @ facebook: Hofkapel Kiele Kiele of de website: www.kielekiele.net

kiele-kiele-2016-small